Ще ви представя една бърза, но питателна салата, която
спокойно може да бъде и предястие. Тя е съставена от типични за есента и зимата
продукти.
Необходими продукти:
2 моркова, 2 корена от пащърнак, 2
ябълки, 2 сладки червени чушки, парче сирене камамбер, градинска салата, зехтин,
балсамико, сол
Първо почистваме зеленчуците – морковите, пащърнака и
ябълката нарязваме с картофобелачката, а чушките на тънки лентички по дължина.
Загряваме фурната на 200 градуса. В тавичка, предварително покрита с хартия за
печене, поставяме зеленчуците и ги поръсваме с малко зехтин. Печем във фурната
за около 20-25 минути.
Малко преди да извадим зеленчуците, в тефлонов тиган,
запичаме сиренето камамбер.
Овкусяваме изпечените зеленчуци с малко балсамико и ги
подреждаме в чиния. Разрязваме още топлото парче камамбер и поръсваме с листеца
градинска салата.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар