четвъртък, 13 декември 2018 г.

Салата от печени зеленчуци с камамбер/Roasted vegetable salad with camembert





Ще ви представя една бърза, но питателна салата, която спокойно може да бъде и предястие. Тя е съставена от типични за есента и зимата продукти.

Необходими продукти:  
2 моркова, 2 корена от пащърнак, 2 ябълки, 2 сладки червени чушки, парче сирене камамбер, градинска салата, зехтин, балсамико, сол

Първо почистваме зеленчуците – морковите, пащърнака и ябълката нарязваме с картофобелачката, а чушките на тънки лентички по дължина. Загряваме фурната на 200 градуса. В тавичка, предварително покрита с хартия за печене, поставяме зеленчуците и ги поръсваме с малко зехтин. Печем във фурната за около 20-25 минути.

Малко преди да извадим зеленчуците, в тефлонов тиган, запичаме сиренето камамбер.



Овкусяваме изпечените зеленчуци с малко балсамико и ги подреждаме в чиния. Разрязваме още топлото парче камамбер и поръсваме с листеца градинска салата.
Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар