сряда, 19 декември 2018 г.

Сьомгова пъстърва на фурна/Baked Salmon Trout Recipe





Това е една бърза и интересна рецепта за приготвяне на риба. В случая съм избрал сьомгова пъстърва, но спокойно може да бъде приготвена и с друг вид риба. 

Необходими продукти:
1 сьомгова пъстърва, около 1.2 кг.
1 с.л. зехтин
2 с.л. каперси
70 гр. обезкостени и нарязани черни маслини
100 гр. сушени и мариновани домати
подправки: морска сол, черен пипер, мащерка и розмарин

Почиствате рибата, отстранявате главата и опашката, с които може да приготвите вкусна рибена чорба. Разполовявате сьомгата по дължина. Посолявате я от двете страни с морска сол и я оставяте в хладилника за около час. 

Преди да изкарате рибата от хладилника, взимате тава, в която поставяте хартия за печене. В тавата поставяте двете парчета риба с кожата надолу. В купичка разбърквате лъжицата зехтин с мащерка, розмарин и черен пипер. С четка нанасяте равномерно върху рибата. Не прекалявайте с мазнината, защото сьомговата пъстърва също ще пусне мазнина. Отгоре подреждате сушените домати, маслините и каперси. 



Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути. Подправяте с лимон и сервирате със зелена салата и чаша вино.

Добър апетит. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар