Това е една бърза и интересна рецепта за приготвяне на риба.
В случая съм избрал сьомгова пъстърва, но спокойно може да бъде приготвена и с
друг вид риба.
Необходими продукти:
1 сьомгова пъстърва, около 1.2 кг.
1 с.л. зехтин
2 с.л. каперси
70 гр. обезкостени и нарязани черни маслини
100 гр. сушени и мариновани домати
подправки: морска сол, черен пипер, мащерка и розмарин
Почиствате рибата, отстранявате главата и опашката, с които
може да приготвите вкусна рибена чорба. Разполовявате сьомгата по дължина. Посолявате
я от двете страни с морска сол и я оставяте в хладилника за около час.
Преди да изкарате рибата от хладилника, взимате тава, в
която поставяте хартия за печене. В тавата поставяте двете парчета риба с
кожата надолу. В купичка разбърквате лъжицата зехтин с мащерка, розмарин и
черен пипер. С четка нанасяте равномерно върху рибата. Не прекалявайте с
мазнината, защото сьомговата пъстърва също ще пусне мазнина. Отгоре подреждате
сушените домати, маслините и каперси.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около
15-20 минути. Подправяте с лимон и сервирате със зелена салата и чаша вино.
Добър апетит.
Няма коментари:
Публикуване на коментар